2022.09.01. óta csak magánszemélyeket áll módunkban kiszolgálni az új KATA törvény értelmében! Kérlek ennek tudatában vásároljatok!

Mindannyiunknak ott lapul a fonalas dobozainkban… Egy-egy motring, abból a régóta vágyott színből, vagy olyan kézzel festett fonal, amibe nem merünk belebökni, mert mi van, ha elrontjuk, vagy egy motring valamilyen különleges anyagból.. Én is gyakran esek ebbe a gödörbe, nekem is vannak 10+ éves “különleges” motringjaim.. Vagy éppenséggel van valamilyen különleges szín, amiből csak egy motring van csak az eladónál..

Ma hoztam 5 ötletet ami kihozható ezekből az árva motringokból!

1, Sapka

Gyakorlatilag bármilyen sapka kijön nekem 1 motringból. Najó, talán egy földig érő manó sapka nem jönne ki, de úgy nagy átlagban elég. Sőt, nálam még marad is, amiből pont ki lehet hozni egy kis extrát: bokazoknit, babazoknit, vagy csinálhatsz egyező sapkát a gyermekeddel. 

A kedvenc sapka mintáim, ráadásul ingyenesek is: 

https://www.ravelry.com/patterns/library/sockhead-slouch-hat

Kép forrása: ravelry.com, @dnadamsel
Kép forrása: ravelry.com, @tincanknits

https://www.ravelry.com/patterns/library/barley-2

2, Zokni

Ha a fonalad alkalmas zoknihoz, akkor köss zoknit! Nekem ez a kedvenc projektem random egy motringokhoz.

A legnagyobb zokni amit én kötöttem eddig, az 44-es volt, és bőven kijött egy pár nem rövid zokni, és még maradt is. Kisebb méretekhez, ha kombinálod egy kontraszt színnel, akár két pár is kijöhet! A zoknimintámat eléred a facebook csoportban, itt.

A másik kedvenc mintám pedig a Hermione’s Everyday Socks, Erica Leudertől, ami szerintem minden fonalnak jól áll szinte!

https://www.ravelry.com/patterns/library/hermiones-everyday-socks

Kép forrása: ravelry.com

3, Kendő

Rengeteg kisebb kendő kijön kevesebb fonalból is, ha nem ragaszkodsz a takaró méretű kendőhöz.. 😀 Ugyanígy, sálakat is addig lehet kötni, ameddig gondolod, és a körsálak is kijönnek általában egy motringból.

Itt van pl Joji Locatelli Lone Skein Shawl mintája, ami pont azt jelenti, hogy a magányos motring kendő, még cuki kis rojtok is vannak!

Joji Locatelli one skein shawl-ja, a mintát itt éred el. (A kép forrása: ravelry.com)

4, Kesztyű

Ha eddig nem volt saját kötött kesztyűd, nem tudod miről maradtál le! Akár egy két ujjasat, akár egy ötujjasat kívántál meg, tökéletes egy motringos projekt, és jó melegen tartja az ujjaidat a téli hidegben.

Nekem az egyik kedvenc kétujjas kesztyű mintám ez az ingyenes minta Tin Can Knitstől (World’s Simplest Mittens), amit babától felnőtt méretig bárkinek megköthetsz és rengetegféleképpen variálhatod is! 

https://www.ravelry.com/patterns/library/the-worlds-simplest-mittens

Kép forrása: ravelry.com @tincanknits

Azoknak akik vállalkoznak az ötujjas kesztyűre, azoknak tetszhet ez a minta! (Amúgy nem olyan nehéz a kesztyű kötés, érdemes kipróbálni! 😉 )

Ravelry: Yantar gloves pattern by Anna Zhuravleva

Kép forrása: ravelry.com Anna Zhuravleva

5, Lábszármelegítő

Ez mehetne a zokni kategóriába, de vannak azok a napok, mikor elindulok szoknyában, de jó lenne ha valami útközben melegítené a lábam. Ilyenkor nagyon jó egy lábszármelegítő!

https://www.ravelry.com/patterns/library/super-scrunchy-extra-long-leg-warmers

Kép forrása: ravelry.com, Cintia Gonzalez

Ebben a posztban kötésminták vannak, de a legtöbb projektnél horgolásra is igaz, hogy kijön egy motringból.

Ez a korántsem teljes lista remélem segít nektek abban, hogy mihez kezdjünk azokkal a “csak-egy-motringot-veszek” típusú elspájzold szépségekből! 

Jó alkotást!

Dóri